Printversion: 19.09.2017
print
https://www.mannermetal.dk/internet/content/manner/da/nyheder/nyheder.jsp

Nyheder

Godt gang i salget af rødmetaller

Manner Metal er en af de metalgrossister, der har solgt mere og oplevet øget efterspørgsel i 2016.

Tonagen er steget både i 2015 og 2016. Men kampen om kunderne gør, at grossisterne skal være knivskarpe, når de afgiver tilbud.

- Vi kommer ikke let til salget, og vi er hele tiden oppe imod vores konkurrenter. Vi får mange forespørgsler samtidig, og her er det hele tiden kunsten at vide, hvor markedsprisen befinder sig, ellers får man ikke salget, siger Steen Toft Borner, administrerende direktør hos Manner Metal.

Læs mere om metalpriser og efterspørgsel på metal i seneste nummer af Metal Supply .

Emballagetillæg

Grundet stigende udgifter til emballage, samt stigende krav til øget sikring af vore varer under transport, føler vi os nødsaget til at indfører et emballagetillæg, på samtlige fakturerer, gældende fra den 1. november 2013.

Innovativ elektronik på Electronica messen

Hvis du er i elektronikbranchen, er der mange gode grunde til at være i München i den kommende uge.

Fra den 8. til den 11. november løber Electronica messen nemlig af stablen med præsentationer af de nyeste komponenter, systemer og applikationer.

Vil du se, hvad Manner Metal kan levere inden for kobberbånd og bånd af kobberlegeringer er stand 347 i hal B2 et godt sted at starte. Her udstiller Manner Metals moderselskab Wieland et stort udvalg af kobber og messing bånd.

Mikroteknologi på Micronora

På den internationale messe Micronora, der bliver afholdt i Besançon, Frankrig i næste uge fra den 27. til den 30. september 2016, er Manner Metals moderselskab Wieland Werke AG til stede på stand 505-507 i hal A1.

Her kan du se et udvalg af Wieland valsede produkter i forskellige legeringer, overflader og leveringsformater. Produkterne kan også bestilles via Manner Metal.

Micronora er mødested for den mikroteknologiske sektor, og det er blandt andet er muligt at møde mange af de førende virksomheder inden for området og se eksempler på den nyeste forskning og udvikling.

Rørløsninger på Chillventa messen

Manner Metals moderselskab Wieland producerer rør i høj kvalitet til forskellige formål og forskellige brancher. På Chillventa messen i Nürnberg 11. til 13. oktober 2016 ved stand 212 hal 5 kan man finde et stort udvalg af de rørløsninger til forskellige brancher, som Manner Metal sælger.

Se udvalget af kobberrør til industrien, cuprofin S2LD og forskellige typer af varme- og kølerør, som Manner Metal blandt andet sælger til supermarkeder og hotelindustrien.

Manner Metal har fået højeste kreditværdighed Trippel-A

Manner Metal har opnået ratingen AAA (Trippel A), der er højest mulige kreditværdighed, da metalvirksomheden har en særdeles god evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser.

I 2016 har under 2 procent af danske virksomheder fået Trippel A ratingen. Vurderingen betyder, at Manner Metals risiko for konkurs eller betalingsstandsning er estimeret til at ligge helt nede på 0,2 procent.

Kreditratingen bliver udarbejdet af den førende europæiske Data og Analytics virksomhed Bisnode på baggrund af oplysninger fra blandt andre Erhvers- og Selskabsstyrelsen og CVR-registret. Bedømmelsen beregnes med udgangspunkt i over 2.400 beslutningsregler.

PowerGen Europe 2016

Messen PowerGen Europe 2016 løber af stablen i Milan fra 21. til 23. juni. Wieland, Manner Metals moderselskab, vil give en præsentation af forskellige termiske løsninger i hal 3 på stand HA 5. Se en række af de nyeste løsninger inden for energieffektiv opvarmning.

Standen vil også indeholde eksempler på Wielands udstyr inden for olie-, gas- og den petrokemiske industri. Der vil desuden være forskellige eksempler på Kølerør - se eksempelvis sikkerhedsrøret GEWA-PB, der er velegnede til naturgas og til fremstilling af ætylen.

Alfa Lavals Supplier Innovation Award

Wieland Scandinavia, som ejer Manner Metal, har modtaget Alfa Lavals Supplier Innovation Award i råvarekategorien 'Metal'. Begrundelsen er, at Wieland Scandinavia har været den bedste af Alfa Lavals metalleverandører til at optimere de processer, der kan sikre Alfa Lavals konkurrencedygtighed ved at bruge den seneste teknologi for produkterne. Wieland Scandinavia har blandt andet reduceret tykkelsen på kobber-/nikkelrør, så de er blevet lettere og prismæssigt mere attraktive. Prisen er for innovation i 2014, og den er overrakt ultimo 2015.

Emballagetillæg

Grundet stigende udgifter til emballage, samt stigende krav til øget sikring af vore varer under transport, føler vi os nødsaget til at indfører et emballagetillæg, på samtlige fakturerer, gældende fra den 1. november 2013.

Ny direktør hos Manner Metal A/S

Manner Metal A/S har ansat Steen Toft Borner (48) som ny adm. direktør. Steen Toft Borner er maskiningeniør og har suppleret sin uddannelse med en EBA. Han har erfaring fra metalbranchen og metalindustrien gennem tidligere direktør stillinger i BE Group A/S og Novelis Nordic Office, samt 10 år som salgsingeniør i INA Danmark A/S.

Omvendt betalingspligt for moms - metalskrot

Når en dansk virksomhed sælger metalskrot til en anden dansk virksomhed, er der omvendt betalingspligt for momsen (reverse charge). Omvendt betalingspligt betyder, at sælgeren ikke skal beregne og betale moms. I stedet er det køber, der på grundlag af fakturaen skal beregne og betale 25 procent dansk moms.

•Omvendt betalingspligt gælder både for virksomheder med momspligtige og momsfrie aktiviteter.

•Momsafregningen foregår ens, uanset om købet sker hos udenlandske eller danske virksomheder.

•Virksomheder uden momspligtige aktiviteter skal registreres hos SKAT, når de køber metalskrot.

•Ved salg til private gælder momslovens almindelige regler.

Sådan laver du din faktura

Når du skriver en faktura, skal den ikke indeholde en opkrævning af moms, en momssats eller momsbeløbets størrelse. I stedet skal du skrive på fakturaen, at det er køber, som skal beregne og indberette momsen. Du kan fx skrive: Reverse charge, Omvendt betalingspligt eller Køber afregner momsen.

Det samme gælder, hvis køberen udsteder et afregningsbilag.

Sådan udfylder sælgeren momsangivelsen

Sælgeren skal skrive salgsbeløbet i momsangivelsens rubrik C.

Sådan udfylder køberen momsangivelsen

Den beregnede moms skrives i momsangivelsens almindelige rubrik for salgsmoms.

Hvis køberen er momsregistreret, kan beløbet også skrives på som købsmoms efter de almindelige regler for fradrag.

Selvom resultatet af momsen bliver 0 kr., skal køberen stadig angive den beregnede moms og den fradragsberettigede købsmoms.

Senest redigeret 13. august 2012

Verdensgave har reddet børns liv

UNICEF

Kære Manner Metal A/S

Jeg skriver for at fortælle jer, at jeres virksomheds Verdensgave De første 5 år,Vacciner til børn ER kommet frem til børnene, hvor den bidrager til, at børn overlever og udvikler sig.

Danskernes Verdensgaver fra 2011 har hjulpet børn i 57 lande. I oversigten her kan I se, hvor jeres Verdensgave har reddet børns liv.

Tusind tak for jeres støtte! Vi håber, at I vil give Verdensgaver til verdens udsatte børn igen i 2012.

Verdensgave har reddet børns liv

Fremtidens legeringer til drikkevand

Specifikationer for udvalgte produkter (PDF, 0.1 MB)

Rent drikkevand er et livsvarigt næringsmiddel. Dagligt hører vi om forurening eller risiko for forurening af drikkevandskilder. Der er mange årsager til at drikkevandskvaliteten kan være forringet. I offentligheden har der særligt været skrevet om miljøpåvirkningen ved anvendelsen af gødning og sprøjtemidler i landbruget, men også andre temaer har været berørt. Senest er metaller i forhold til drikkevandskvaliteten kommet på agendaen. Først i USA og derefter i Europa. Begge steder er der udarbejdet direktiver for metaller i drikkevand.

Direktiver for drikkevand i Europa og USA stiller nye krav til de messinglegeringer, som anvendes til produkter, der indgår i drikkevandsinstallationer.

Følgende direktiver er udarbejdet:

Europa

Direktiv: 98/83/EG

Pb. grænseværdi: 10 µg/liter vand

Gældende: Fra1. december 2012

USA

Direktiv: ”Safe Drinking Water Act”

“Redcution of Lead in Drinking Water”

Pb. grænseværdi: Vægtet gennemsnit i metal 0,25%

Gældende: I staterne Californien og Vermont.

Fra januar 2014 i hele USA.

Som det fremgår af disse direktiver er tilgangen til reduktionen af bly i drikkevand forskellig fra Europa til USA. I Europa måler man indholdet ved aftapningsstedet og i USA har man fokuseret på indholdet af bly i metaller, der anvendes til fremstilling af produkter til drikkevandsinstallationer.

Konsekvensen af direktiverne er at de legeringer som anvendes i dag, ikke kan anvendes til samme formål i fremtiden.

Wieland og Manner Metal tilbyder

Som førende producent af kvalitets metalhalvfabrikata i kobber og kobberlegeringer tilbyder Wieland ”Drikkevandsindustrien” løsninger, som passer til fremtidens krav. Vi leverer vores kunder den rigtige legering til de messing baserede produkter, der anvendes til drikkevandsinstallationer.

Kreditforsikring

Hvidovre 6. oktober 2011

Som en direkte konsekvens af den omskiftelige verdens udvikling og økonomiske udvikling på de markeder hvor vi leverer – er kreditvurdering blevet et stort tema. Manner Metal A/S har efter lang tids overvejelse set sig nødsaget til at sikre sin risikoeksponering ved hjælp af et samarbejde med Atradius.

Dette samarbejde kommer til at betyde, at vi fremover vil styre forretningen med understøttelse af kreditvurderingerne, hvorfor vores tilbud og ordrebekræftelser også vil være betinget af en positiv kreditgodkendelse indenfor den ordresum, der tilbydes.

Vi er fuldt ud bevidste om at denne ændring i praksis, kan medføre en ulempe på meget kort sigt – men det vil være en styrkelse af vores gode relation til vores kunder på lidt længere sigt. Det er vors ambition, at vi i tæt samarbejde med kunder finder nogle gode løsninger, så vi kan være en værdiskabende partner for alle parter.

Med venlig hilsen

Henrik Frithiof Nielsen

Adm. Direktør

Nye generelle salgs- og leveringsbetingelser.

Hvidovre 6. oktober 2011

Som følge af Manner Metal’s overgang til kreditforsikring, samt tilpasning til Wielands generelle salgs- og leveringsbetingelser, har vi per dags dato opdateret vores genrelle salgs- og leveringsbetingelser. De nye salgs- og leveringsbetingelser findes på www.mannermetal.dk

Med venlig hilsen

Henrik Frithiof Nielsen

Adm. Direktør

Metalinfo

Officielle(dagspriser)af 18.09.2017
Cu (cash) 6.487,00 USD/ton
Zn (cash) 3.109,50 USD/ton
EUR kurs 1,19140 USD
Alle kurser og grafer

Manner Metal A/S
Hammerholmen 18
DK-2650 Hvidovre

Tlf.: 36 771 401
Fax 36 771 406

SE nr. DK33656319
A/S reg. nr. 46374

www.mannermetal.dk

All rights reserved

The web sites of wieland.de, their structure with all their functionalities, information, data, text, image and sound materials as well as all necessary components for the functionality of these web sites are subject to the copyright of Wieland-Werke AG. The user is entitled to use the contents only for his personal use and in the context of the functionality of the web sites and does not acquire any rights to the contents or programmes.

The copying or modification in whole or in part is prohibited unless express written permission is obtained from Wieland-Werke AG. This prohibition refers in particular to the production of copies for commercial purposes, the entering of contents and programmes into electronic data bases and the copying on CD-Rom.

© of Wieland-Werke AG, 2002