Printversion: 21.06.2018
print
http://www.mannermetal.dk/internet/content/manner/da/nyheder/nyheder.jsp

Kobberbånd til Søkabler

Hvad er det, der gør, at vi hver dag kan sende enorme mængder af mobile data rundt over hele jorden?

Hvor udlandstelefoni i gamle dage blev klaret over satellitter, er det i dag søkabler over hele verden, der sørger for, at vi kan få et stabilt internet.

Igennem tiden er mange tusinde ton af Wielands kobberbånd blevet brugt i de kabler, der I dag dækker over 95 procent af jordens internettrafik.

Vidste du, at verdens længste undervandskabel er 39.000 km langt, og at Antarktis er det eneste kontinent der endnu ikke har undervandskabler? Læs artiklen og få mere viden: http://www.wieland.com/internet/en/insights/unterseekabel/unterseekabel.jsp

Kobber i bilproduktion

Vidste du, at en gennemsnitlig benzindrevet bil indeholder op til 22,5 kilo kobber?

Selvom det er meget, er det dog ingenting mod de op til 73 kilo kobber, som hybridbiler biler indeholder. Hvad angår de elektriske biler ligger kobbermængden lige lidt under de 73 kilo.

Wieland gruppen, som Manner Metal tilhører, leverer ikke bare kobber til bilindustrien, men er også gået skridtet videre og har udviklet effektive og driftssikre drivaggregater.

Kobberrør i Elbphilharmonie-bygningen

Den flotte 200.000 ton tunge Elbphilharmonie-bygning i Hamborg indeholder 25.000 meter varmerør og VVS-rør fra Manner Metals moderselskab Wieland. Det er rør som også kan tilbydes til byggerier i Danmark.

Bånd og plader i Mexico

På Fabtech messen den 2. til 4. maj 2018 i Mexico City præsenterer Wieland bånd og plader i kobber og kobberlegeringer, som eksempelvis kan bruges til komponenter inden for bilelektronik, elektroteknik, metalvarer og kommunikationsteknologi. Det sker på stand 640.

Fabtech er Mexicos ledende messe, når det gælder metalbearbejdning.

Aiche Spring Meeting

På Aiche Spring Meeting i World Center Marriott i Orlando, USA den 22. til 26. april 2018 er Wieland til stede på stand 612. Her vil Wieland præsentere en række termiske rør med høj ydeevne og forskellige egenskaber, der gør dem velegnede til transport af væsker og gasser ved forskellige temperaturer. Se eksempelvis Wielands varmevekslere udført i forskellige materialer, sikkerhedsrør til transport af drikkevand og meget mere.

Aiche Spring Meeting er et centralt event for kemiingeniører verden over.

Kobberrør i Nürnberg

På IFH messen for VVS, opvarmning, aircondition og vedvarende energi i Nürnberg, der afholdes fra 10. til 13. april 2018, vil Wieland være til stede på stand 7.113 i Hall 7.

På messen vil Wieland præsentere kobberrør til løsninger på såvel private som erhvervsmæssige applikationer.

Messens åbningstider i perioden er 9.00-18.00.

Købet af Aurubis’ planvalsede divisioner positionerer Wieland-koncernen som en global partner overfor deres kunder

Wieland og Aurubis har underskrevet en bindende aftale med det formål at integrere Aurubis’ globale forretningsenhed for planvalsede produkter i Wieland Group. Efter afslutningen af ​​salgs- og købsaftalen vil den foreslåede transaktion kræve godkendelse fra flere antitrust-myndigheder.

"Integrationen af ​​Aurubis’ forretningsenhed for planvalsede produkter vil gøre det muligt for Wieland-koncernen i højere grad at imødekomme de globale kundernes stigende krav til high-end-løsninger i kobber- og kobberlegeringer. Hovedformålet med aftalen er at bane vejen for vores kunders succes gennem forsyningssikkerhed og korte leveringstider verden over kombineret med Wielands velkendte højteknologiske ekspertise, høje kvalitet og fremragende service”, siger dr. Erwin Mayr, administrerende direktør for Wieland Group.

Aurubis’ forretningsenhed for planvalsede produkter, der inkluderer fabrikker i USA, Holland, Finland og Tyskland samt servicecentre og salgskontorer i hele Europa og dele af Asien, havde en samlet omsætning på 1,5 milliarder Euro (medregnet andelen på 50 procent i virksomheden Schwermetall) og omkring 1.900 ansatte i regnskabsåret 2016/17.

Wieland udstiller på Elmia Subcontractor messen

Wieland er en af ​​de globalt førende producenter af halvfabrikata i kobber og kobberlegeringer. Firmaet udstiller på dette års Elmia Subcontractor 2017 i Jönköping 14-17 november

På Wielands stand Hal A, stand A08: 29 er der fokus på løsninger til drikkevandsapplikationer i kobberlegeringer for komponenter, såsom fittings og ventiler samt armaturer fremstillet af blyfri messing. Andre produkter, der vil blive vist på Wielands stand er: Kobber rør til VVS, varme og kulde, ribberør samt K65-rør og fittings til CO2-installationer.

Den blyfri ECOBRASS stang er let at bearbejde med meget gode spånbrydende egenskaber. ECOBRASS anvendes også til smedning og koldformning. Varianten ECOCAST har optimerede støbeegenskaber. Spåner og skrot genanvendes af Wieland og materialet indgår i produktionsprocessen igen.

Virksomheden lægger særlig vægt på messing stang W5000 med fremragende rethed i CW614N materiale. W5000 har, når den leveres fra lager, en betydeligt højere rethed end hvad produktstandarderne foreskriver (grænseværdi på max. 0,5 mm/m. op til Ø 30 mm samt yderdiameter op til Ø 30 mm med tolerance H8). Det betyder, at moderne drejebænke kan opnå betydeligt højere hastigheder og samtidig opretholde en god spånbrydningen.

Wieland udstiller endvidere rør og fittings i K65-legering. Inden for køleteknik - og frem for alt i supermarkedernes køleanlæg - bliver der nu anvendt mere og mere miljøvenlig systemanlæg. De naturlige kølemidler der anvendes i dag, såsom CO2, kræver materialer, der kan modstå højere tryk i rør og fittings. K65-rørsystemer er centrale komponenter i miljøvenlige kølesystemer. Rørsystemet er dimensioneret til højtryksanvendelser op til 130 bar og giver jævn bearbejdning og overlegen varmeoverføringskarakteristika.

Om Wieland

Wieland Group har hovedsæde i Ulm, Tyskland, og er en af verdens førende producent af halvfabrikata kobber og kobberlegeringer. Produktsortimentet omfatter bånd, plade, rør, stænger, tråd og profiler. Wieland fremstiller desuden ribberør og varmevekslere, glidelejer og systemkomponenter.

Med et sortiment på over 100 materialer i kobber og kobberlegeringer kan Wieland Group tilbyde optimale produktløsninger til mange forskellige industrier: Elektronik og elektroteknik, automobil, maskinbygning, køl-, klima- og opvarmningsteknologi samt konstruktion og installation. Sortimentet kan suppleres med materialer som aluminium, stål og titanium, hvis det er nødvendigt. Wieland-koncernen har ca. 6.700 ansatte globalt, 4.300 i Tyskland.

Har du spørgsmål, kontakt:
Wieland-Werke AG
Christine Schossig
Tel: +49-171-222 60 37
Mail: christine.schossig@wieland.com.

Wieland opkøber Wolverines afdeling for tekniske rør

Wieland har i 2017 overtaget de sidste dele af virksomheden Wolverine Tube, der har med fremstilling og salg af rør i kobber, kobberlegeringer og stål legeringer at gøre

- Opkøbet er et vigtigt skridt i retning af at styrke Wielands markedsposition som førende leverandør inden for teknisk differentierede produkter som led i vores virksomhedsstrategi, siger Dr. Erwin Mayr, Chief Executive Officer i Wieland gruppen.

Opkøbet styrker afdelingen ’Wieland thermal solutions’, der blev oprettet i forbindelse med erhvervelsen af Wolverine Tube i Shanghai og Portugal i henholdsvis 2008 og 2013.

Wolverine Tube er en hundrede år gammel virksomhed, der har specialiseret sig i komponenter, som sikrer varme- og kølestyring , HVAC, køleteknik, elektronisk nedkøling, varmeproduktion, petrokemisk og kemisk bearbejdning. Disse ekspertiser er nu med til at styrke Wielands i forvejen stærke markedsposition, når det gælder produktion af rør af høj kvalitet.

Fokus på K65rør i Berlin

På ATMOsphere messen i Berlin, der foregår fra den 25. til den 27. september 2017 vil eksperter og beslutningstagere sammen sætte fokus på de miljøvenlige CO2-kølemidler.

Wieland vil være til stede for at markedsføre K65 rørene, som er et af Manner Metals kerneprodukter. Brandet K65 er desuden blandt sponsorerne for messen.

Ud over at få en masse ny viden om de populære K65 kølerør, er der også mulighed for at få en præsentation af Wielands industrikølerør.

Messen byder desuden på en række oplæg om nye teknologier, der blandt andet giver bud på nye måder at reducere energiforbruget på ved hjælp af nedkøling, og som dermed også er økonomiske.

PowerGen Europe 2017

PowerGen messen i Köln er den ledende energimesse i Europa.

På PowerGen 2017, der løber af stablen 27. til 29. juni 2017, står Manner Metals kollegaer fra Wieland til rådighed og hjælper med at finde individuelle løsninger, der passer til netop jeres virksomhed. Wielands stand M93 for innovative varmevekslere kan findes i hal 8.

På standen kan de besøgende få præsenteret nye idéer og koncepter for produktion og distribution af energi. Wielands sikkerhedsrør sørger for en stabil styring af varmetransporten samt genbrug af den overskydende varme. De nyeste og forbedrede rør indeholder kompakt varmevekslingsudstyr, der kan være med til at reducere virksomhedens drifts- og anlægsudgifter.

På standen er det også muligt at udforske køle- og varmerør til forskellige formål inden for maskineri og virksomhedsteknologi, geotermisk udstyr og den petrokemisk industri.

Præcisionsmessingstænger fra Manner Metal

Messingstænger er et af Manner Metals specialer. Til spåntagende bearbejdning har Manner Metal et bredt materialeprogram af rundstænger, firkantstænger og sekskantstænger af meget høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Vores præcisionsmessingstænger W5000 rundstænger og W5006 sekskantstænger er produceret under parametre, der på alle områder er skærpede i forhold til, hvad retningslinjerne i EN 12164 foreskriver. De har gode bearbejdningsegenskaber og et lavt indhold af urenheder. Sammen med et justeret beta indhold og en homogen blyfordeling i materialet betyder dette, at I kan reducere sliddet på jeres maskiner og opnå meget fine og ensartede spåner ved bearbejdning.

Præcisionsmessingstængerne har reducerede diameter-tolerancer og en minimal ovalitet. W5000 præcisionsrundstænger har en rethedsafvigelse på maksimalt 0,05 mm/meter, mens W5006 præcisionsrundstænger har en rethed på mindre end 1 mm/meter for flademål mellem 10 og 30 mm og mindre end 1,5 mm/meter for flademål mellem 30 og 60 mm.

Disse er hver især parametre, som er med til at effektivisere bearbejdningsprocessen og skåne maskinerne.

Godt gang i salget af rødmetaller

Manner Metal er en af de metalgrossister, der har solgt mere og oplevet øget efterspørgsel i 2016.

Tonagen er steget både i 2015 og 2016. Men kampen om kunderne gør, at grossisterne skal være knivskarpe, når de afgiver tilbud.

- Vi kommer ikke let til salget, og vi er hele tiden oppe imod vores konkurrenter. Vi får mange forespørgsler samtidig, og her er det hele tiden kunsten at vide, hvor markedsprisen befinder sig, ellers får man ikke salget, siger Steen Toft Borner, administrerende direktør hos Manner Metal.

Læs mere om metalpriser og efterspørgsel på metal i seneste nummer af Metal Supply .

Innovativ elektronik på Electronica messen

Hvis du er i elektronikbranchen, er der mange gode grunde til at være i München i den kommende uge.

Fra den 8. til den 11. november løber Electronica messen nemlig af stablen med præsentationer af de nyeste komponenter, systemer og applikationer.

Vil du se, hvad Manner Metal kan levere inden for kobberbånd og bånd af kobberlegeringer er stand 347 i hal B2 et godt sted at starte. Her udstiller Manner Metals moderselskab Wieland et stort udvalg af kobber og messing bånd.

Mikroteknologi på Micronora

På den internationale messe Micronora, der bliver afholdt i Besançon, Frankrig i næste uge fra den 27. til den 30. september 2016, er Manner Metals moderselskab Wieland Werke AG til stede på stand 505-507 i hal A1.

Her kan du se et udvalg af Wieland valsede produkter i forskellige legeringer, overflader og leveringsformater. Produkterne kan også bestilles via Manner Metal.

Micronora er mødested for den mikroteknologiske sektor, og det er blandt andet er muligt at møde mange af de førende virksomheder inden for området og se eksempler på den nyeste forskning og udvikling.

Rørløsninger på Chillventa messen

Manner Metals moderselskab Wieland producerer rør i høj kvalitet til forskellige formål og forskellige brancher. På Chillventa messen i Nürnberg 11. til 13. oktober 2016 ved stand 212 hal 5 kan man finde et stort udvalg af de rørløsninger til forskellige brancher, som Manner Metal sælger.

Se udvalget af kobberrør til industrien, cuprofin S2LD og forskellige typer af varme- og kølerør, som Manner Metal blandt andet sælger til supermarkeder og hotelindustrien.

Manner Metal har fået højeste kreditværdighed Trippel-A

Manner Metal har opnået ratingen AAA (Trippel A), der er højest mulige kreditværdighed, da metalvirksomheden har en særdeles god evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser.

I 2016 har under 2 procent af danske virksomheder fået Trippel A ratingen. Vurderingen betyder, at Manner Metals risiko for konkurs eller betalingsstandsning er estimeret til at ligge helt nede på 0,2 procent.

Kreditratingen bliver udarbejdet af den førende europæiske Data og Analytics virksomhed Bisnode på baggrund af oplysninger fra blandt andre Erhvers- og Selskabsstyrelsen og CVR-registret. Bedømmelsen beregnes med udgangspunkt i over 2.400 beslutningsregler.

PowerGen Europe 2016

Messen PowerGen Europe 2016 løber af stablen i Milan fra 21. til 23. juni. Wieland, Manner Metals moderselskab, vil give en præsentation af forskellige termiske løsninger i hal 3 på stand HA 5. Se en række af de nyeste løsninger inden for energieffektiv opvarmning.

Standen vil også indeholde eksempler på Wielands udstyr inden for olie-, gas- og den petrokemiske industri. Der vil desuden være forskellige eksempler på Kølerør - se eksempelvis sikkerhedsrøret GEWA-PB, der er velegnede til naturgas og til fremstilling af ætylen.

Alfa Lavals Supplier Innovation Award

Wieland Scandinavia, som ejer Manner Metal, har modtaget Alfa Lavals Supplier Innovation Award i råvarekategorien 'Metal'. Begrundelsen er, at Wieland Scandinavia har været den bedste af Alfa Lavals metalleverandører til at optimere de processer, der kan sikre Alfa Lavals konkurrencedygtighed ved at bruge den seneste teknologi for produkterne. Wieland Scandinavia har blandt andet reduceret tykkelsen på kobber-/nikkelrør, så de er blevet lettere og prismæssigt mere attraktive. Prisen er for innovation i 2014, og den er overrakt ultimo 2015.

Emballagetillæg

Grundet stigende udgifter til emballage, samt stigende krav til øget sikring af vore varer under transport, føler vi os nødsaget til at indfører et emballagetillæg, på samtlige fakturerer, gældende fra den 1. november 2013.

Ny direktør hos Manner Metal A/S

Manner Metal A/S har ansat Steen Toft Borner (48) som ny adm. direktør. Steen Toft Borner er maskiningeniør og har suppleret sin uddannelse med en EBA. Han har erfaring fra metalbranchen og metalindustrien gennem tidligere direktør stillinger i BE Group A/S og Novelis Nordic Office, samt 10 år som salgsingeniør i INA Danmark A/S.

Omvendt betalingspligt for moms - metalskrot

Når en dansk virksomhed sælger metalskrot til en anden dansk virksomhed, er der omvendt betalingspligt for momsen (reverse charge). Omvendt betalingspligt betyder, at sælgeren ikke skal beregne og betale moms. I stedet er det køber, der på grundlag af fakturaen skal beregne og betale 25 procent dansk moms.

•Omvendt betalingspligt gælder både for virksomheder med momspligtige og momsfrie aktiviteter.

•Momsafregningen foregår ens, uanset om købet sker hos udenlandske eller danske virksomheder.

•Virksomheder uden momspligtige aktiviteter skal registreres hos SKAT, når de køber metalskrot.

•Ved salg til private gælder momslovens almindelige regler.

Sådan laver du din faktura

Når du skriver en faktura, skal den ikke indeholde en opkrævning af moms, en momssats eller momsbeløbets størrelse. I stedet skal du skrive på fakturaen, at det er køber, som skal beregne og indberette momsen. Du kan fx skrive: Reverse charge, Omvendt betalingspligt eller Køber afregner momsen.

Det samme gælder, hvis køberen udsteder et afregningsbilag.

Sådan udfylder sælgeren momsangivelsen

Sælgeren skal skrive salgsbeløbet i momsangivelsens rubrik C.

Sådan udfylder køberen momsangivelsen

Den beregnede moms skrives i momsangivelsens almindelige rubrik for salgsmoms.

Hvis køberen er momsregistreret, kan beløbet også skrives på som købsmoms efter de almindelige regler for fradrag.

Selvom resultatet af momsen bliver 0 kr., skal køberen stadig angive den beregnede moms og den fradragsberettigede købsmoms.

Senest redigeret 13. august 2012

Verdensgave har reddet børns liv

UNICEF

Kære Manner Metal A/S

Jeg skriver for at fortælle jer, at jeres virksomheds Verdensgave De første 5 år,Vacciner til børn ER kommet frem til børnene, hvor den bidrager til, at børn overlever og udvikler sig.

Danskernes Verdensgaver fra 2011 har hjulpet børn i 57 lande. I oversigten her kan I se, hvor jeres Verdensgave har reddet børns liv.

Tusind tak for jeres støtte! Vi håber, at I vil give Verdensgaver til verdens udsatte børn igen i 2012.

Verdensgave har reddet børns liv

Fremtidens legeringer til drikkevand

Specifikationer for udvalgte produkter (PDF, 0.1 MB)

Rent drikkevand er et livsvarigt næringsmiddel. Dagligt hører vi om forurening eller risiko for forurening af drikkevandskilder. Der er mange årsager til at drikkevandskvaliteten kan være forringet. I offentligheden har der særligt været skrevet om miljøpåvirkningen ved anvendelsen af gødning og sprøjtemidler i landbruget, men også andre temaer har været berørt. Senest er metaller i forhold til drikkevandskvaliteten kommet på agendaen. Først i USA og derefter i Europa. Begge steder er der udarbejdet direktiver for metaller i drikkevand.

Direktiver for drikkevand i Europa og USA stiller nye krav til de messinglegeringer, som anvendes til produkter, der indgår i drikkevandsinstallationer.

Følgende direktiver er udarbejdet:

Europa

Direktiv: 98/83/EG

Pb. grænseværdi: 10 µg/liter vand

Gældende: Fra1. december 2012

USA

Direktiv: ”Safe Drinking Water Act”

“Redcution of Lead in Drinking Water”

Pb. grænseværdi: Vægtet gennemsnit i metal 0,25%

Gældende: I staterne Californien og Vermont.

Fra januar 2014 i hele USA.

Som det fremgår af disse direktiver er tilgangen til reduktionen af bly i drikkevand forskellig fra Europa til USA. I Europa måler man indholdet ved aftapningsstedet og i USA har man fokuseret på indholdet af bly i metaller, der anvendes til fremstilling af produkter til drikkevandsinstallationer.

Konsekvensen af direktiverne er at de legeringer som anvendes i dag, ikke kan anvendes til samme formål i fremtiden.

Wieland og Manner Metal tilbyder

Som førende producent af kvalitets metalhalvfabrikata i kobber og kobberlegeringer tilbyder Wieland ”Drikkevandsindustrien” løsninger, som passer til fremtidens krav. Vi leverer vores kunder den rigtige legering til de messing baserede produkter, der anvendes til drikkevandsinstallationer.

Kreditforsikring

Hvidovre 6. oktober 2011

Som en direkte konsekvens af den omskiftelige verdens udvikling og økonomiske udvikling på de markeder hvor vi leverer – er kreditvurdering blevet et stort tema. Manner Metal A/S har efter lang tids overvejelse set sig nødsaget til at sikre sin risikoeksponering ved hjælp af et samarbejde med Atradius.

Dette samarbejde kommer til at betyde, at vi fremover vil styre forretningen med understøttelse af kreditvurderingerne, hvorfor vores tilbud og ordrebekræftelser også vil være betinget af en positiv kreditgodkendelse indenfor den ordresum, der tilbydes.

Vi er fuldt ud bevidste om at denne ændring i praksis, kan medføre en ulempe på meget kort sigt – men det vil være en styrkelse af vores gode relation til vores kunder på lidt længere sigt. Det er vors ambition, at vi i tæt samarbejde med kunder finder nogle gode løsninger, så vi kan være en værdiskabende partner for alle parter.

Med venlig hilsen

Henrik Frithiof Nielsen

Adm. Direktør

Nye generelle salgs- og leveringsbetingelser.

Hvidovre 6. oktober 2011

Som følge af Manner Metal’s overgang til kreditforsikring, samt tilpasning til Wielands generelle salgs- og leveringsbetingelser, har vi per dags dato opdateret vores genrelle salgs- og leveringsbetingelser. De nye salgs- og leveringsbetingelser findes på www.mannermetal.dk

Med venlig hilsen

Henrik Frithiof Nielsen

Adm. Direktør

Emballagetillæg

Grundet stigende udgifter til emballage, samt stigende krav til øget sikring af vore varer under transport, føler vi os nødsaget til at indfører et emballagetillæg, på samtlige fakturerer, gældende fra den 1. november 2013.

Metalinfo

Officielle(dagspriser)af 20.06.2018
Cu (cash) 6.819,00 USD/ton
Zn (cash) 3.056,00 USD/ton
EUR kurs 1,15425 USD
Alle kurser og grafer

Manner Metal A/S
Hammerholmen 18
DK-2650 Hvidovre

Tlf.: 36 771 401
Fax 36 771 406

SE nr. DK33656319
A/S reg. nr. 46374

www.mannermetal.dk

All rights reserved

The web sites of wieland.de, their structure with all their functionalities, information, data, text, image and sound materials as well as all necessary components for the functionality of these web sites are subject to the copyright of Wieland-Werke AG. The user is entitled to use the contents only for his personal use and in the context of the functionality of the web sites and does not acquire any rights to the contents or programmes.

The copying or modification in whole or in part is prohibited unless express written permission is obtained from Wieland-Werke AG. This prohibition refers in particular to the production of copies for commercial purposes, the entering of contents and programmes into electronic data bases and the copying on CD-Rom.

© of Wieland-Werke AG, 2002